Monday, November 8, 2010

BAD dream....!

Mimpi ni da lme da..
tbe2 aku rs nk publish mimpi ni lak..
sbb aku tringat sal mimpi ni lepas
aku mimpi kne paksa tunang 2..
mimpi ni da lme tau..
tp time aku dpt mimpi ni dlu aku tros save kt word
n aku smpn dlm lptop aku smpi skrg..huhu~
ok cmni mmpi nye...


         Mimpi ni mimpi yg tak di sangka2 langsung..mimpi aku ngan pakwe aku..hehe.so sweet..tp de gak yg menyedihkan..background mimpi tu kolej unikop gak n rumah ktorang..opss..rumah ktorang??panjang cite nye..nak tau meh aku cite kan..

          Starting cite cam bese ar..ktorang nie student kolej unikop..mule2 tak knal pon..pastu satu clas.bermula la episode knal mengenal pastu jatoh cinta..huhu.da jatoh cinta pastu pe lagi kapel la.cam kapel len,ktorang akan slalu jumpe..dating ar orang kate..makin hari makin rapat,makin knal antara satu sama len..n pendek kate asek nak berkepit jer.ktorang mmg tak leh d pisah kan lagi..sampai la orang d skeliling ktorang da ala2 pandang serong kat ktorang.sebab ktorang nie baru kapel kan tp asek nak berkepit jer..da cam laki bini da..ktorang tak suke ar orang mengate blakang2,sbb ktorang tau pe yg ktorang wat..walo pon orang da kate ktorang nie da cam laki bini tp ktorang tak penah wat pon pe yg laki bini slalu buat..haha!so pakwe aku ambek keputusan drastik.die ajak aku kawen..sbb tak tahan sgt ngan mulut2 manusia yg tak leh nak tapis langsung tu..pada mule nye aku tak leh trime idea die tu..nak kawen mase umo yg agak mude..da ar aku mmg lom sdie.bg aku byk lg yg aku kene blaja bab2 ilmu umah tgga neh.tp last2 aku trime gak cadangan die tu sbb aku pon tak leh tahan nak dgr sore2 sumbang yg asek nak kutuk ktorang tu je.so ktorang pon kawen tanpa pengetahuan mak bapak,kawan2,lecturer, n orang2 yg suke kutuk ktorang tu..

         Mmg pada mule nye sume tak tau..tp de ar member2 yg plek sebab tetibe aku nak kuar hostel..aku bg alasan nak dok umah sewa.tambah2 dak blek aku..dorang plek sebab dorang tau aku nie camne..jenis yg tak leh nak berdikari sgt..camne aku bleh nak dok umah sewa tmbh2 ngan orang yg aku tak knal..pastu macam2 ar aku bagi alasan sampai dorang ngalah n pas kan aku kuar dari hostel.walo pon dorang still tertanye2 dengan tindakan plek aku tu.pastu aku ngan laki aku pun pindah ar..dok umah sewa..tp aku tak pasti ar katne..mybe area2 kolej gak.sbb dekat jer dr umah ktorang tu nak gi kolej.bermula la kehidupan ktorang hidup bersama..umah ktorang tu slesa gak ar walopon umah sewa jer.yang klaka nye walopon da kawen dok satu umah ktorang dok dalam len2 blek..haha!sbb ktorang da janji slagi ktorang tak abeh blaja ktorang tak nak anak lagi..tu ar dok len2 blek tuk mengelak kan sebarang perkara yg tak d ingini terjadi..lg pon aku tak bese ar lagi tetibe kena tinggal berdue je..sebelom nie kan dok umah ramai2..

         Okeh!pastu ktorang menjalankan rutin harian seperti biasa..g kolej msok klas.n ktorang tetap berkepit cam slalu..orang stil cakap2 blakang gak.tp ktorang jer yg tau wat camne pon pasnie ktorang da halal.lantak dorang ar nak cakap pe.ktorang da tak heran.ktorang epi n bahgia ngan kehidupan sekarang nie.sampai ar satu hari tu..rasia yg ktorang simpan selama nie pecah..lecturer ktorang miz intan da dapat tau.dr mane pon aku tak pasti..mmg kecoh ar..especially kawan2 aku.pe lagi pastu ktorang kene panggil la ngan lecturer.n kene xplain kat die nape ktorang wat camtu..lg pon student yg da kawen nie kalo pihak atasan dapat tau ktorang punye pinjaman kene stop kan.waaaa ktorang tak nak camtu..mane nak cekau duit blanja..so ktorang merayu kat miz tu jgn hebah2 kan sal hal ktorang nie..die pon da tau sbb ktorang tetibe kawen.ok,die stuju dengan syarat ktorang blaja bersungguh2..worait..ktorang janji ngan die..pas ari tu ktorang wat cam bese jer.n nekad nak blaja bersungguh2..

       Erm,stakat nie parents ktorang tak tau lagi kot..dari hari ke hari hidup ktorang makin epi.kawan2 aku pon da tak marah ngan tindakan aku merasiakan hal nie dari dorang.sampai ar satu hari nie..kebahgian ktorang d ragut..haha!bukan sebab ktorang gado atau tak serasi lagi tp sebab de pempuan len yg suke laki aku!!pempuan nie mmg tak sedar diri tol.walo pon die da tau yg laki aku tu da de bini die tetap tergedik2 lagi ngan laki aku...tak tahan tol.aku pon sentap ar sbb laki aku bek je ngan pempuan tu walo pon die da ckp kat aku die bek ngan pempuan tu sbb tak nak pempuan tu wat pape yg tak elok je.tp sampai bile kan.bini mane yg sanggup tengok pempuan len tergedik2 ngan laki sendri ha.yang lagi tak boleh blah tu pempuan tu leh lak cari aku..siap leh datang umah aku lagi,cakap yg die suke kat laki aku tu..kemain cite sgale kebaekkan laki aku nie kat die..arghhhhh!!!hangen tol aku mase tu..

          Bermula la episod yg menyedihkan..aku halau pempuan tu..aku maki die gile2..tak sedar diri nak ambek laki aku sape suruh..mase tu tahap kemarahan aku mmg tak leh nak tahan lagi..laki aku yg mase tu baru balek dari clas pon plek sbb dengar bunyi kecoh2 tu..pempuan tu pe lagi bile tengok laki aku tros nangeh mengade2..cam aku nie blasah die lak yg die nak nangeh gile2 tu..aku lagi geram bile tengok laki aku tenang kan pempuan tu..pe la yg best sangat ngan pempuan tu ntah sampai laki aku nak wat bek ati sgt ngan die..aku pon pe lagi nangeh gak ar..tp nangeh geram bukan nangeh ngade2 cam pempuan tu..aku cakap kat laki aku yg die mmg tak sayang aku.sbb aku pon sedey gak mase tu tp die leh lak tenangkan pempuan tu jer..ntah pe ntah yg laki aku cakap ngan pempuan tu sampai pempuan tu tetibe jer lari..pe lagi laki aku pon kejar die..takot ar pempuan tu wat pape..bnoh dri ker,terjon sungai ker..aku lak tahan laki aku dari kejar pempuan tu..biar ar die nak mampos ke pe ke..sebok sangat nak kaco umah tgge orang..tp laki aku tetap gi kejar pempuan tu..mase tu aku mmg sedey gile2..aku bayang kan yg laki aku kejar die pastu mesti tros ikot pempuan tu..da tak kan balek kat aku lagi..

         Aku nangeh gile2 ar time tu..mcm2 aku pk..aku bayang kan camne ar hidup aku tanpa die..aku tak leh kehilangan die..aku benci ngan pempuan tu..aku tak sangka laki aku leh kejar die..aku tak tau pe yang kn jadi ngan hidup aku pasnie..de laki pon da kene rampas ngan orang..ngah cedey2 tu tetibe aku rasa bahu aku kene pegang.aku tengok..waaaaa,laki aku datang balek..hepi gile aku mase tu..tp dalam mase yg same aku marah ngan tindakan die..so aku wat tak tau jer dlu ngan die..n tetibe laki aku nangeh..die cakap die sayang aku sangat2..die tak kan tinggal aku sebab pempuan tu n pempuan len jugak.die pon tak sanggup hidup tanpa aku..aku terharu sangat..pastu die cakap lagi aku tak patot persoalkan kesetiaan die kat aku..cam aku nie tak percaye kan die jer walo pon dah jadi suami istri..erm,tol la cakap die..aku ikot perasaan sgt..tetibe aku rasa bersalah plak..aku tros plok die..mintak maaf..aku cakap kat die aku sayang die sgt2.aku tak leh tengok de pempuan dekat ngan die.sebab aku jelez…die tak salah kan aku sebab rasa camtu.die tau aku rasa cam tu sebab aku sayang die..die cakap lagi die rasa d sayangi sgt pas kejadian yg berlaku kat ktorng nie..aku harap takde lagi pempuan yg tergedik2 ngan laki aku pasnie.

          Tetibe aku dgr bunyi bising..erm,sape lak yg kaco mud ktorang yg ngah cedey2 neh..rupe2 nye sore member2 aku..mimpi aku dah abeh lor..pas aku tersedar tu rasa cam nak nangeh jer..cedey tol mimpi aku..pastu aku tertanye2 tol ke aku da kawen ngan pakwe aku..sbb mimpi tu cam real2 jer..huh,naseb bek tak..kalo tak camne ar aku nak jawab ngan mak bapak aku,tmbh2 mak aku tu..leh plak satu2 nye anak pempuan dorang leh kawen tak bagitau..cari pasal tol..huhu..erm,harapan aku pas mimpi tu aku tak nak mimpi tu jd kenyataan.takot lor..tp yg part kawen tu leh d pertimbangan kan tp biar la ngan cara yg lebih telus..bukan sorok2 n dapat kebenaran daripada sume pihak terutamanya kedua ibu bapa ktorang. 

TAMAT

Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

3 comments:

ladybirdz said...

mimpi ngeri niyh...
mtak jauh lah...
aishhhh...

HaN!zAm said...

pka.. ak rase cam tau je mimpi neh... lalala ak dah igat... ko bagun dr tido pastu ko nangis kn kn kn kn... hahahahaha lawak tol la ko neh.. lalalala teringat ak time ka t bilik...

Dieya Emerald said...

ina: tau xpe..mntk jaoh la kn.

roha: ish..jgn le cte blk kejadian 2.mlu.huhu~

Hak Cipta Terpelihara Milik Pka Rahim!