Friday, April 22, 2011

~ PROGRAM DIET BERKESAN~

ni program diet aku yang sangat berkesan..haha!!
da lama aku berazam nak berdiet tau..
semangat aku sangat berkobar-kobar setiap hari..
terutamanya hari neh..
nak tau pe diet yang berkesan sangat tu..
okeh meh aku cite..hoho~
first pagi neh aku start diet aku ngn bekpes yang sangat healthy okeh..
ni menu bekpes aku pagi tadi...


google

google
ha menu kt atas ni la bekpes aku..huhu~aku makan mi goreng ngan kuey teow ok.tp aku ambek separoh-separoh je.mi sket kuey tiew sket..hohooo~

lunch tadi plak aku ambek ape korg nak tau???program diet tetap berjalan okeh..ha aku ambek cucur je..plus kuey teow tomyam..haha!(diet ker???)

cucur dari google

google
petang lak g mamak makan neh....meggi goreng ayam.haha!!

google
 ha camno???hebat tak program diet aku..huhu~camne la nk diet camni kan..lagi aku cakap nak diet lagi la nafsu makan aku menjadi-jadi.huhu~tak tau lor nak buat camne lagi.tp aku tak kan putus asa tau,aku akan teros kan lagi program diet aku sampai menemui jalan keberkesanan....hohoooooho!!
wish me luck u ollss...~ ; )


Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

2 comments:

Zam@Zem said...

Ko ikt program diet ak..
kurngkan makan roti n nasi coz bnda tu ada kanji bila jogging or bersenam pembakaran lemak xd..cuma pembakaran karbohidrat je..
bersenam boleh tapi ada cara yg sesuai..blajar cara bersenam yang betul dari internet..(itu gunanya teknologi.. :)
the best senaman ialah SOLAT coz akan memberikan bentuk pinggang yang baik semasa rukuk dan sujud..menguatkan kaki semasa duduk antara dua sujud..dan banyk lagi..
jgn jogging je kerana nanti lemak akan menjadi otot dan sukar nak di pecahkan so akan jadi ahli bina badan..
kalau xleh xmkn nasi just mkn dlm kuantiti yg sikit sekali sehari tetapi ambil lauk sayur n ikan lebih..
amalkan sup sayur wktu malam dan jgn mnum ais bila mkn mkanan berminyak sebb ais dpt buat lemak cair jadi tepu dan melekat di dinding2 saluran..
the best guide......
*amalkan membaca bismillah dan jgn kedekut membaca doa makan sebelum makan..
Renung2kan dan selamat beramal..

Nor Shafiqah Rahim said...

tq so much mr. zem 4 ur advices...~

Hak Cipta Terpelihara Milik Pka Rahim!