Thursday, April 28, 2011

TWO IN ONE....~

two in one pe nye????
two in in one sebab semalam dalam satu hari aku pegi dua tempat makan yang berbeza.hohooooo~(diet ke tak ko neh pka oi????)

first aku pegi chicken rice shop kt giant seksyen 13..terubat la saket hati aku neh pas experience aku makan kat pizza hut ari tu..wah makan sampai perot kenyang teramat sangat..huhu~ aku order nasi ayam hainnan..tp tukar ayam barbeque punye..walaupon order nasi ayam tp set die de dapat macam-macam lagi.cekik la ko puas-puas ye..huhu.

nasi tu da termakan sket..ps2 baru teringat nak hambek gambar..huhu~

ni kerabu mangga

ni ala-ala kerabu gak kot

halamakk...lagi dua dishes tu aku lupa nak ambek gambar nye lor..satu tu jelly die buh dalam mangkuk kecik ps2 isi ais sket..lagi satu ade dua ketul dalam mangkuk gak.rasa lebey kurang cam popia je.alhamdulillah..kenyang.yang penting dorang tak hambek order lambat...waiter tak biadap dan serve pon cepat je.senang hati aku..yeahhh~


second time plak aku pegi makan kat kedai makan seksyen 18..lepas repair kete kawan aku yang accident tu la..kebetulan de kawan kitorang nak jumpa.so teros je la lepak kat kedai dekat-dekat situ.die lapar,nak makan nasi..kesian lak die makan sorang-sorang kan.pe lagi kitorang pon join die makan sekali..haha!makan nasi ngan empat jenis laok ok..kitorang tiga orang je.

order tomyam cendawan tp ayam daging sotong sume ade..bantai jela.huhu~

kailan ikan masin..febret kami bertiga~

ayam masak halia..baek untuk sape yg susah nak kentot..hoho~

telor bungkus..pelengkap hidangan~
da makan...sambil borak-borak.ha inilah hasil nye..........

haha!!buruk lantak..eh tangan spe la tu..yg bakal tunang orang tu ek??hehe~

punya la rancak berborak kul 10malam baru balek umah tau..ish ingat awal je lagi..da lama tak jumpa memang macam-macam la cite nye..abes satu topic bukak topic laen plak...ok.perot kenyang hati pon senang..sekian terima kaseh*

Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

Wednesday, April 27, 2011

HIS BIRTHDAY...~

27/4/11..23 tahun.
befday wan ari neh..
da beli hadiah tapi tak tau nak bagi time bila..
hadiah nye yg aku 1st beli tu je..
yg aku macam rasa nak beli tu tak jadi nak beli la..huhu~
aku ikot pesanan sorg akak neh... 'beli ikot kemampuan kita ye'
so tu je yang aku mampu beli n hadiah kan kat die..
hope die hepi la ngan hadiah aku tu..

google


Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

Tuesday, April 26, 2011

PIZZA HOTTTTTTTTTTTT BEBbbbbb!!!!!!!!!

Lunch tadi aku gi makan kat pizza hut ngan sis-sis zakat neh..memang aku suka makan pizza.spagetti kat pizza pon aku suka gak..kalo malas-malas sangat nak buat sendiri spagetti tu gi je pizza then order...makan la sampai kenyang..

Tp tadi aku hangen betol la..bab makan memang aku sensitip sket!aku tengah lapar sangat kot, ps2 time tu la pizza nak wat hal..aku makan kat PIZZA HUT TESCO SHAH ALAM..korang kalo tak nak rasa pe yang aku rasa jangan la nak ngade-ngade makan kt pizza tuh...ambek order lambat, serve pon lambat n lagi yang tak bleh blah gile waiter plak biadap nak mampos!!aku yang tengah hangen-hangen hangat neh rasa nak je sound suh die register jadi student uitm ps2 ambek course CUSTOMER SERVICE MANAGEMENT...baru die tau sket camne nak layan customer ps2 camne nak behave depan customer walaupon under pressure..

Memang bangang betol la waiter tu..bleh ek die marah-marah pastu tumbuk-tumbuk dinding pizza tuh..nak bagi roboh ke hape ntah..first die wat camtu kitorang terkejot lah..tp bila die wat second time tu...............ish memang macam-macam la word yang tak bek kuar dari mulot kitorang neh...

Yang tu satu hal...ps2 order kitorang ni lambat plak sampai nye..jam da kul 2.15 kot..memang la zakat tu bapak kitorang punya..leh je masok ikot time kitorang...bila tanye order kitorang plak bleh ek die jawab blakang camni...

“haish, orang yang datang dulu pon tak dapat lagi..tak sabar-sabar betol lah....”

Hotak ko kitorang neh tak sabar-sabar..ktorang sampai around kul 1.15 kot..da masok sejam da kitorang tunggu ko tau...kalo tak sabar sangat aku ngan sis-sis tu da lama cabot la sengal!! 

Supervisor kat situ pon sengal gak la kan..die da tengok staff die da wat perangai molek sangat macam tu bukan ke nak tegor ke hape..biar kan je..patot la staff pon macam bangang jadi nye...

Lagi aku rasa nak marah bila pizza yang aku order bagaikan nan adooooo jeh..spagetti nye masam cam letak cuka je.rasa  spagetti tu tak macam selalu yang aku makan plus makan dalam keadaan marah memang la aku tak lalu langsong nak makan kottt~

Jawab nye tak habes makan.....tak leh da masok dalam tekak haku neh....~




Memang lepas neh aku da tak nak makan kat PIZZA HUT TESCO SHAH ALAM............automatic la termasok dalam tempat makan yang aku black list okeh...sekian terima kaseh...aduan semasa dari haku yang bengang gileerrrr!!



p/s:: haku kalo makan kat kedai............memang jarang sangat la kan makanan aku tu tak habes.orang yg rapat ngan aku tau lah~so bila tak habes tuh paham-paham sendiri lah knape...!!

Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

~AKU YANG SUKA BERANGAN~

video


video


2 video neh aku dpt dr CSR PRODUCTION.....
jadi nye selepas aku tengok majlis tunang ashraf muslim n majlis perkahwinan elyana berkenaan aku da start berangan da...haha~

ha berangan pasal ape korang pikir le sendiri kan..tak kan tak paham-paham lagi kot..hoho!!
mula la aku start planning macam-macam contoh nye time aku bertunang nanti aku nak macam neh..macam tu..ade neh..ade tu(padahal ntah bertunang ke tidak nanti..huhu)

untuk kawen plak..aku nak mesti ade bunga-bunga ros merah, campo bunga ros puteh sket..nak sume orang pakai bju kale puteh..ala-ala suci bersih gitu..hoho.(baju yang aku nak pakai lom pikir lagi.....huhu).
lagi..., aku nak bagi souvenir yang cute-cute untuk tetamu yang datang..nk bla..bla...blaaaa....banyak lagi yang aku nak weh..abes la sape bakal laki aku tuh..hehe ; )

kalo ikot kan angan-angan memang tinggi menggunung sampai langit ketujuh ha...tp tu sume angan-angan je.jadi ke tidak kena la tunggu sampai masa nye tiba..huhu~bila???aku tak dapat menjangkakan hari,bulan dan tahun nye lagi..huhu~

aku nak list kan la benda yang aku dok berangan kan sangat neh..mane la tau bila sampai waktu nye nanti aku bleh tuntut kan...hooohooooo~so get ready la orang yang berkenaan tuh...hohohooohoooo ;0




Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

GERAM & MARAH

aku geram plus marah sungguh la ngan sorang makhluk neh...
semalam la, boley die call office n die nak cakap ngan Puan ****...tp puan berkenaan xde.ps2 boley lak die interview aku..offer aku keje plak.memang da ok sangat la die offer keje tu kan..aku pon da nak abes practical.tp aku rasa cara die offer tu salah lor.offer tu offer je la..tp jangan la paksa-paksa aku suh keje ngan die.aku nak gak tau latar belakang company die dulu then baru la leh wat keputusan.nie die nak suh aku tros bagi keputusan je.mana bleh camtu kan.

yang wat aku lg geram tu de ke die mintak no tepon aku..aku berat sket la kan nk bg no tepon ni..lg la bg kt org yg baru cakap dlm bape minit je.alasan die mintak no tepon aku sebab nak contact aku bila de keje kosong kt tempat die.aku tny la die klu aku bg email je xbleh ke..ps2 die ckp die tak pandai nak email-email nie..ish ckp kemain lg cam org educated sgt tp email pon tak tau nak guna ke bang...die memang tak nak email aku..yg die nak no tepon aku..mintak maaf la,ko tak kan dapat la kan no tepon aku.ps2 bile aku tak nak bagi no aku die nak marah-marah lak..die tanya aku nape aku tak nak bagi no aku kat die..aku da kurang sabar time tu,aku jawab je la kat die..

"encik, bagi saya no tepon ni sumthing yang personal n private..sbb tula sy taknak bg kt encik"..

ha camtu la aku jawab..tp die tak puas hati lg tu weh...benda ape lagi ntah la die membebel time tu..aku malas da nak layan..aku tadah je telinga neh.last-last penat gak die cakap bru pandai nak letak tepon tu...hangen je aku.de jugak makhluk macam tu kat dunia neh~

aku rasa nak punch je muka makhluk tu..klu die de depan mata aku lah..hoho~
(sumber dr google)



Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

Monday, April 25, 2011

GUMBIRA...!!!!!!!!!!!!!~

aku hepi sangat..huhu~
nak tau sebab ape aku hepi2 neh???
sebab nye aku da berjaya mendaftar nuffnang...haha!!
da byk kali try buat..tp xboley2..
almaklum la aku ni xbpe nk pndi lg sal2 nk mgcanggih kn blog(aku rs cm canggih je de nuffnang)..hoho~
tekan sana tekan sini edit sana edit sini akhir nye berjaya mengaktifkan 
iklan nuffnang kt blog aku..hehe~ske2..
tu saje la bnde aku nak share..
gumbira sbb suda berjaya mewujudkan iklan nuffnang di blog sendiri...peace u ollsss...hohooooo~ ; o


(ambek kt google ps2 edit sket2)


(google je)




yessss!!!!!!!!!!!!! berjaya sudaaaaaaa..... ; )


Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

~PERANGAI HAKUUU YG SENGAL~

hari nie aku nak cite sal perangai aku yg agak2 sengal sket..huhu~
perangai ni dari dulu sampai sekarang memang tak boley di ubah-ubah..
aku memang de macam-macam perangai yg sengal sampai kadang2 en mazwan mazlan pon tak bape nak paham..aku tau.die sabar je ngan aku..hoho!
okeh,perangai yang aku nak cite neh ialah perangai aku yang tak suka ngan orang dan bile aku tak suka ngan orang tu memang aku da tak boley nak buat-buat suka da..contoh nye bila jumpa orang yang aku tak suka tu aku tak boley nak memanis-manis kan muka aku ni di depan die..aku ni bukan la bagos sangat kan tuk tak suka kat orang neh..tp tu memang da perangai aku sejak azali lagi..wahhhh~hehe.
tp aku bukan la jenis yg sesuka hati tak suka kat org..aku tak suka kt org bila ade la hal nye orang tu da buat dekat aku atau orang sekeliling yang aku sayang.memang die cari pasal la ngan aku kan..orang yg xde buat hal, aku okeh2 je ngan dorang..gila ke hape aku tibe-tibe nak benci kat orang kan..
so bila aku da memang de perangai macam neh mesti orang yg aku tak suka tu perasan kan aku tak suka ngan dorang..dan penah gak la orang tu bertanya sendiri ngan aku..hoho~
ermmmm....aku rasa orang laen pon ade kot perangai yg agak2 sama ngn perangai aku neh.so bleh la kita share pendapat tentang perangai kita..huhu~so pendapat dan komen anda sangat-sangat di alu kan..meh2~

korang agak-agak muka aku time jumpa org yg aku tak suka tu cam gmbr bwh ni ke???hoho~

~google sje~



Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

Friday, April 22, 2011

~ PROGRAM DIET BERKESAN~

ni program diet aku yang sangat berkesan..haha!!
da lama aku berazam nak berdiet tau..
semangat aku sangat berkobar-kobar setiap hari..
terutamanya hari neh..
nak tau pe diet yang berkesan sangat tu..
okeh meh aku cite..hoho~
first pagi neh aku start diet aku ngn bekpes yang sangat healthy okeh..
ni menu bekpes aku pagi tadi...


google

google
ha menu kt atas ni la bekpes aku..huhu~aku makan mi goreng ngan kuey teow ok.tp aku ambek separoh-separoh je.mi sket kuey tiew sket..hohooo~

lunch tadi plak aku ambek ape korg nak tau???program diet tetap berjalan okeh..ha aku ambek cucur je..plus kuey teow tomyam..haha!(diet ker???)

cucur dari google

google
petang lak g mamak makan neh....meggi goreng ayam.haha!!

google
 ha camno???hebat tak program diet aku..huhu~camne la nk diet camni kan..lagi aku cakap nak diet lagi la nafsu makan aku menjadi-jadi.huhu~tak tau lor nak buat camne lagi.tp aku tak kan putus asa tau,aku akan teros kan lagi program diet aku sampai menemui jalan keberkesanan....hohoooooho!!
wish me luck u ollss...~ ; )


Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

Thursday, April 21, 2011

~AKU ADE FOLLOWER KER???~

hahaha..aku wt blog ni juz tuk luah2 perasaan aku je.huhu..
spe2 nk bace pn ok je..aku xkesah pon.klu aku kesah xde la aku publish blog ni kan.
hari ni sgt istimewa sbb aku da de first follower..hehe.thnx cik fada syg.. 
ko first follower aku tau..
nnti aku blanje jajan tau.hoho~

jajan ni ok x????hehe...
(google search)


Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

Wednesday, April 20, 2011

~SEMAK~

semak yang aku maksud kan di sini bukan pokok-pokok atau belukar yang kena tebas kat belakang rumah tu..tp maksud aku ialah perasaan rimas aku terhadap seseorang..(ish tak baek aku rasa cam ni kan?) tp aku nak rasa jugak semak kat orang tu.tak tau la nape aku rasa semak sangat ngan orang tu.kalau la die takde n tak nampak pon die satu hari aku rasa sonok sangat tau.hoho~hidop aku rasa bahagia je.jahat tak aku..???bukan aku saje2 jer nak rasa camni tp perasaan tu memang automatic je datang tau.hari nie asek la aku nampak die je kan, so teros je aku rasa perasaan semak aku tu datang.jantong pon rasa sesak je.bernafas pon rasa tak cukop oksigen.sume tu berlaku secara automatic okeh, tanpa di paksa-paksa..aku saje je nak share perasaan aku sekarang..de tak sape2 yang penah rasa macam aku rasa neh???

arghhhhhh!!!semak nye hakuuu rasa...!!
(gmbr google)


Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

Tuesday, April 19, 2011

~aduan semasa~

wahahaaa...ari nie aku sgt free.
jd nye mmg la kje aku mg'update blog je kn..haha!!
then idea pn dtg je...

aku nk cite nie..sal mkn2.mst bab makan sume org ske kn??
de tak yg tak suke mkn??hehe
nk d jd kn cte mggu lepas2 mkcik (owner umh yg aku dok skrg)de dpt 1 brochure rasa mas..
brochure de la gmbr2 mknn yg sedap2,rasa mas pny resepi la kn.
mmg klu tgk gmbr tu sedap nye la..tmbh2 klu time lapar kn..hehe.
mkcik 2 pn mg'offer kn dri nk blanje mkn kt rasa mas berkenaan..
wahh aku pn xcited la selepas t'goda ngn mknnn tuh..

so ahad(17 april 2010)..aku mkcik n ank mkcik(roha) pegi la
ke slh satu kedai rasa mas..kt tesco setia alam..
waaaa tgk menu die de mcm2 lg tu beb..
sgt la xsbr nk mkn kn..haha
order2..haa!!!start la mslh nye..bru order pn da problem tau.
aku order nasi ayam pe nth x igt da..tp nasi die da abes la plak.
ish 1st2 da tebantot sket slera aku.ok le aku order menu laen..
roha pn kne order yg len sbb pe yg die nk pn da abes gak.
mkcik 2 pny ade..die nk mam spagetti..n chicken drumstick.

ok tggu2 smpi la bnde2 yg da di order tu..
ish xmo ckp tp nk ckp gak..1st yg aku tekezot chicken drumstick tuh sgt la kecik oi.
xmcm dlm gmbr nmpk beso je. ish rs tetipu je kn..haha
spagetti mkcik tu lg la kesian aku tgk..comot2 je tau.
rs xpyh ckp la..ya Allah bkn nk ckp la.baek le aku buat sndri spagetti tu..(wlupon aku xpndi msk sgt)
mkcik xabes pn mkn spagetti tu..aym td tu sdp la gak..tp xpuas ati saiz nye kecik sgt.
aku pny nasi pn kuantiti nye pn sket je.sme le cm roha pny nasi.hoho..

kesimpulan nya gmbr2 dlm brochure hanya la indah kabar dr rupe nye...
kt menu list pon gmbr nye kemain gempak skali..ish xbek nipu tau.
xmo da mkn kt rasa mas..tros aku blacklist kedai mkn berkenaan okeh!


(gmbr pnjm google)

ha tgk gmbr kt ats ni nmpk mmg sedap kn..tp pesanan aku yg penah t'kena ni kn.jgn tepedaya ngn gmbr je tau.rasa dlu then bru tau sedap ke x..hoho~

Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

Monday, April 18, 2011

hint ke atau kebetulan saje????

merujuk kepada entry di ats..huhu~
befday boy aku nk dkt da ni..
aku jenis yg mmg suka bli hadiah die awl2..
dr bln feb ari tu aku da pk nk bg die hadiah pe..
(hadiah nye da bli da pn..haha!!)

tp kn wlupon da bli hadiah tu kn..
sbnr nye aku nk bli hadiah yg laen tuk die..
d sbb kn beberapa faktor yg mghalang time
tu aku tukar bli hadiah laen...(mksudnya adiah yg skrg ni la)

tp kn aku tau die ske sgt ngn satu benda tu..
penah la ari tu aku kuar date ngn die..
de masok satu kedai tu..tp da dua tiga kali da kot..
klu die masok kdai tu msti die belek benda tu..hoho
tp 1st die belek2 tu time awl2 tahon ari tu la..
nk ckp bg hint mmg lmbt lg la kn dr tarikh befday die..

tp....(byk nye tp aku.hehe!)sabtu ari tu kn aku ckp aku g mid valley..
ps2 kn die g lg masok kedai tu..then belek2 lg bende yg satu tu..
adoi..mmg aku rs die ske sgt la ngn bende tu..
ha klu situasi macam tu hanya sekadar kebetulan ke atau die bg hint kt aku ek??
hehe~
ish tp time die 1st belek2 benda tu mmg aku da plan nk bg bende tu kt die..

erm...skrg lg la aku rs nk bg bende tu kt die..
sbb nye ialah die mmg sgt suke ngn bende tu okeh..
n yg penting skali, klu aku bg bende tu kt die mst
die sayang aku lebey2 lg kn..haha!!
dan aku pn hepi la klu tgk die hepi..
klu dpt bende tu msti die hepi kn..kn??kn??

skrg ni aku cm nk bli kn die bende tu je tau..
wlu pon aku da bli kn die hadiah laen..
ok nk continue berfikir neh..hehe~

~gmbr pinjam google saje~

Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

~weekend ku macam sardin~

hoho~
weekend ku macam sardin???
xde la ikan sardin tu wei..
ari sabtu ari tu aku g job fair kt mid valley.
pegi ngn mr. MM n sorg kwn die.
xlme lg nk abes study kn...so kne la pelan2 cr kje.
nnt da grade kne la laju2 lak cr kje tuh.huhu!
aku g job fair 2 mmg la cm sardin org yg dtgnye..
rmi sungguh..nmpk sgt kn rmi sgt yg tgh cr kje..
bkn aku sorg je.hehe~
aku juz try nsb jela mne tau de yg sangkot kn.
aku bwk 20 resume je time 2 tp yg aku drop time job fair 2 juz 13 je.
sbb aku da xlarat nk jln da..pale pn sudah pusing2..plus lapo.haha~
so aku ajk le mr. MM g cr mkn..

ps mkn2 tu ktorg decide nk blk je..
sbb da pnt n lenguh kaki da..
tp tbe2 aku xt'nmpk le org rmi sgt (cm sardin gak.huhu~) kt vincci.
mst de mkna kn d sebalik keramaian org tu..
pe lg de sale besar-besaran la.haha~
xcited tros aku nk pegi..kaki ni pndai je langkah sendiri g vincci tuh. : )
mmg la kasot die murah2..mmg de yg aku berkenan pon.
tp...bayang kan lah mcm mane nk try kasot..
time tunduk 2 pn buntot blage ngn buntot org laen..
mmg sesak sgt la aku rs..kasot yg cun2 2 pn da mls je aku pndg..
pendam je dlm hati..xdpt bli kate kn.haha..
tros je aku mnapak kuar dr vincci tuh.

akhir nye balik jela ngn lenggang2 kangkong..hoho~

Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

Monday, April 11, 2011

~ tak keruan ~

nape la ngan diri aku neh..
kekadang aku rasa aku tak normal je..haha!!
sebab aku tak tau la org laen macam mana kan..(tahap cemburu mereka)
aku da try la aku tak nak jelez ngn perkara remeh temeh..
tp still cam takde improvement je..

kdg2 aku marah ngn diri aku sendiri..
aku da try buang perasaan cemburu aku yg melampau ni..
tp ble sumthing tu happen perasaan 2 automatic datang sendiri..
nak tau mcm mana aku rasa..
tbe2 aku rasa jantong aku laju sgt..
bdn aku rasa panas..wlu pon psg aircond still rasa panas..
aku rs badan aku kuar asap je time 2..huhu~

siyes aku tak nak gado ngn bf aku sal benda cmni..
mmg nmpk simple je kn kes ni..
aku still tengah mencuba..
de spe2 tak de cara tuk hilang kan perasaan cemburu
aku yg melampau ni ek???any suggestion???

Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

Wednesday, April 6, 2011

~aku masok hospital~

waaah..aku masok hospital ke???memang..memang aku masok hospital..tp untuk menjaga orang sakit je.bukan aku yang sakit..3 hari ok aku kat hospital tu.macam2 benda la yang jadi depan mata aku nie..yang penting sekali aku dapat belajar macam mana cara2 nak jaga orang sakit..sape yang sakit??erm,kak zana ofizmate aku.die sakit ape payah lak aku nak explain kat sini tp sakit die ade kaitan dengan tulang belakang.die kena buat operation dan doctor da masok kn 6 skru kat tulang belakang die..cuba anda bayang kn....~

kak zana dapat blek yang juz ada dua orang patient je..sebelah katil kak zana org cina.die da tua,aku dgr ank2 n maid die panggil die popo.die pn wt operation..tp sakit breast cancer.cian die kan..tp popo tu sangat happening.kagum ngn semangat die wlupon da berusia tp die still kuat semangat.leh cite2 dan gelak2 lg.dan popo tu sangat kelakar org nye.anak2,cucu2 die selalu je datang ziarah die..n yg jaga die time kt hospital tu menantu die ok..baik sungguh menantu die kn.huhu~

sepanjang aku kt hospital tu aku pegi beli makan sendiri je..klu makanan yg hospital provide kne charge la plak. nasi lemak yg kita selalu makan tu pun sampai 7 hinggit harga die..mahal kn??baek aku pegi beli sendiri je.mula2 nk pegi cari makan tu aku sesat gak..hoho~al maklum la hospital 2 sgt luas ok.(hospital PPUM)..tp da masok hari kedua aku da ok da.so boley la bli kan kek secret recipes tuk kak zana..1 slice die abes makan ps2 td doctor suspect die ade diabetic plak.hadoi salah haku ke...psni kak zana kena control makan.lg pn die de sejarah famili yg de kencing manis.

kak zana da kuar hospital td..syukur die da ok sket.wlupon susah sket nak bergerak.aku doakan kak zana cepat semboh n leh balik kje kt LZS yg disayangi.huhu~ erm,aku rasa penat sket n mengantok tp still cam xpecaye aku leh jaga kak zana..aku ni penggeli sket orang nye, takot tgk darah..kak zana muntah aku pon rasa nak muntah.ps2 tgk darah kak zana yg pekat 2 aku rasa dunia aku gelap seketika..hehe.tp alhamdulillah aku dapat lalui sume 2.lega dapat tolong kak zana n famili..mak kak zana pn sakit.aku hepi dapat tolong dorang sume.

tbe2 aku tringat satu kejadian siang td, time 2 aku pegi cari makan kt hospital.kejadian ni jugak buat aku berfikir sesuatu.(aku taknak pe yg jd tu jd kat aku nnt) kejadian nie melibat kan husband,wife n baby..

wife: abg2,dukong la anak nie plak(time 2 husband da jln ke depan,wife lak jln kt blkg n dukong baby)
husband: lah..awk la dukong.abg penat ni tau.(husband pndg blkg jp ps2 tros je jln balik)

ish aku yg dgr td tros rs sentap je...nape la husband die xtolong je wife die dukong baby 2.cian tau wife die.erm bukan ke time nak buat anak tu buat same2 ke???(eh betol ke slh ek??huhu)....time nak jaga anak taknak same2 lak kan.rasa xpatot je.wife die da nmpk cm penat je td.cdey aku tgk..dan lepas kejadian tu aku tros berfikir.hehe~

ha..slh satu pemangkin semangat aku kt hospital 2 ialah ble ade doktor hensem2.hoho~maaf hubby ku.kt hospital 2 aku tgk ramai doktor cina la.wah2 aku kan suka chinese look neh..doktor2 cina 2 pn hensem2 gak la.tinggi puteh mata sepet...huhu.dorang tu sume tak sombong.murah je dengan senyuman..sampai untie sebelah katel kak zana pn berkenan ngn sorang doktor cina neh.wlupon da kawen n mempunyai due org ank ok.bak kata untie 2 tak salah ok klu nak menikmati ciptaan tuhan..tuhan da jadi kan orang tu cukop cantek dan hensem so kita ni juz tengok jela.huhu~sy stuju untie!! ; )

sok da start kje..mesti masok je ofiz nanti mereka yg tau aku jaga kak zana tnya aku macam2.yela kan mesti la dorg nak tau macam mane keadaan kak zana.ok aku kne sedia dgn soalan yg bakal bertubi2 tu..huhu~mata da ngntok sgt..mau tido dulu..gudnite.sekian terima kasih...







Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

Hak Cipta Terpelihara Milik Pka Rahim!