Monday, February 13, 2012

~My Birthday VS Valentine Day~

Assalamualaikum (^_^)*
*Ini kisah benar*

Aku dilahirkan pada tanggal 14 Februari 1988. esok kalau dipanjangkan umur genaplah usia ku 24 tahun. dah tua kannn. huk3 :) ye ye ye aku tahu tarikh lahir aku sama kann dengan valentine day. masa kecik2 dulu aku tak tahu menahu langsung ape ke benda valentine day tuu. sampai laa aku dah sekolah menengah kott barulah aku tau tentang valentine day. tuu pon aku hanya tau valentine day tu hari untuk berkasih sayang. tu jee ok. tanpa mengetahui sama sekali sejarah dan latar belakang valentine day tuu. so time sekolah tu bila birthday aku, kawan2 mesti wish happy birthday dan sekali dengan happy valentine day. dorang pon selalu je cakap camni...
 'wahhh bestlah birthday ko sama dengan valentine day'

aku pon rasa happy je..rasa bangga pon ade tau sebab lahir sama dengan tarikh hari meraikan kasih sayang. *memang..sungguh!! aku tak tau lagi maksud di sebalik hari valentine day tuuu*

arghhhhhhh!! tiba2!! sampai satu saat, aku dah mengetahui sejarah valentine day tuu dan ade mendengar beberapa siri ceramah mengenai hari meraikan kasih sayang tersebut.. gedebukkkkk!!! teros rasa diri ini sangatlah berdosa (sesungguhnya Allah sentiasa mengampunkan dosa hamba yang memohon keampunan-Nya..Amin) boleh rujuk sini info detail tentang valentine day.

kita sebagai umat Islam hukumnya HARAM menyambut valentine day tauuuu! jangan sesekali menyambutnya. kawan2 yang bijak pandai semua pon tau kan haram kita menyambut valentine day. so say NO to valentine day!!





 Sumber: Google


p/s: pelisss ye kawan2 tersayang aku tak mau lagi ucapan 'happy valentine day' dari kamu semua.. terima kasih! <3 kalau ucapan 'happy birthday' okehhh aje :)



Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

18 comments:

cikmawar said...

kan... lupe pulak 14 feb org duk celeb valentine..
follow..

Pka Rahim said...

terima kasih cik mawar :)

cinnamon.com said...

SALAM,SAMBUT BTHDY AJE YE..YG LAIN TU TAK PAYAH..

SELAMAT HARI LAHIR ADIK..

Salam,dr segmen BEN..FOLLOW SINI JUGA..

Pka Rahim said...

ye ye sambut birthday je.

terima kasih kak. huhu :)

Suara Hati said...

hepy befday ye..:)

Pka Rahim said...

thanx awak! :)

shahrul said...

Allah selamatkan kamu ~~
Allah selamatkan kamu ~~
Allah selamatkan Pka Rahim~~
Allah selamatkan kamu~~

selamat hari lahir...=)

sabry oppa said...

sabry oppa follow sini... follow oppa balik okey.... nice entry n blog yg superb!

[PCL] said...

sambut besday batter...hepi besday 2 U.

.........cP~ said...

Happy birthday..sama tarikh dengan adik bongsu saya nih.. Hehe..

Bui Junaidi said...

HA,AH..KITA SEBAGAI ORG ISLAM MMG TAK BOLEH SAMBUT VALENTINE DAY..*__*

Pka Rahim said...

terima kasih shahrul! :)

so sweet lahh! hehe~

Pka Rahim said...

thank you sabry oppa! :)

Pka Rahim said...

terima kasih PCL! huhu :)

Pka Rahim said...

owh yekee?? hehe!

terima kasih ye :)

Pka Rahim said...

kannn... tak baek kann. huhu :)

Yumida said...

wah...2day bday u kan...hepi best day...semoga sentiasa dimurahkan rezeki n bertambah2 cantik!

Pka Rahim said...

thanx cute awak! huhu :)

Hak Cipta Terpelihara Milik Pka Rahim!