Tuesday, June 5, 2012

Pasar Kemboja lagiii...!!

Assalamualaikum..


ini entry tertangguh.. ingat nak update terus ari sabtu ari tuu.. tup tup cable handphone tertinggal kat ofiss daaa.. semua gambar ambek pakai handphone je camtuu lahh.. :))

so sabtu ari tu lagi sekali pekan bandar diraja pahang memanggil-manggil aku.. pagi-pagi dah bertolak. pagi la sangat. ingat dalam pukul 8 camtu nak gerak daaa.. tapi terlajak tido punya hal semua benda jadi lambat la. dalam pukul sembilan jugak la gerak.. nak sampai ke pekan tu ambek masa dalam satu jam jugak.. 

kali ni aku pergi berdua je dengan zila @ lala. huhu..!! 



cik driver pada hari tersebut yeee... :))



cik pka kena pakai kaca mata yee.. sebab nak tolong zila tengok keadaan lalu lintas. rabun kennn... heeee..!!



singgah 7e beli mentos dulu ye kawan-kawan..



perjalanan ke pekan pon bermulaaa....



perjalanan dari bandar kuantan..



untuk pengetahuan korang.. bagi yang tak tahu lagi la. pekan ni bandar diraja tau.. so mana-mana pergi korang mesti nampak signboard 'daulat tuanku'.  



so mana-mana pegi mesti korang akan nampak signboard  KDYMM Sultan Pahang dan Permaisuri. :))



okehhh.. ni dah sampai kat pekan kemboja tu tauuu.. haa.. tengok-tengok.. kami sampai dalam pukul 10 camtu tapi kereta dah sangat penoh tauu.. tak tau nak parking mana. dah dua tiga kali pusing pon. last-last kami parking jauh nun kat bawah pokok kat tepi padang.. dapat imagine takk?? huhu ;)))



sampai-sampai terus terjah breakfast dulu.. lapa okehh.. tapi dah tak banyak pilihan laok. sampai pon dah lewat kann.. mesti ada yang datang lagi awal kott.. agak lepas subuh dorang dah sampai pasar kemboja ni. huhu :)) dekat pasar kemboja ni selain jual kain baju tudung, ada juga jual makanan tu semua.. best..!!



sangat sibuk bershopping sampai lupa la nak ambek gambar bebanyak.. ni je satu teringat nak ambek. tu pon sebab excited sangat dapat cari shawl yang sangat-sangat dikehendaki.. hehe.. muka pon dah berminyak bagai, panas sungguh di situuu.. lepas ni betol la pas subuh dah kena gerak terosss...



kan parking kat padang kannn.. lepas tu kat padang tu ada bende ni.. apa lagi gedixx la kami-kami ni bergambar.. hehe ;))





lepas tu posing kat kereta pinjammm kannnn..?? huhuhuuuu...~





ni hasil shopping.. :)) sikit je kot daripada hasil yang pertama kali pergi tuu.. sebab apa pasar tu orang panggil pasar kemboja ye..??? mungkin sebab orang yang jual kat situ ramai orang kemboja kott.. andaian saya!



lepas balik dari pasar kemboja konon-konon nak teman zila beli broadband.. broadband memang dapat. tapi malang nya kitorang tersinggah kat vincci.. adoii.. terbeli pulak tu.. lagi masalahh..!! hik..! aku punya yang merah tu. zila punya yang color cekelat-cekelat tu.. ;))



malam tu pulak konon-konon nak pergi tengok wayang.. tapi cita yang nak tengok tu takde pulak.. time ni aku pergi ngan kak liza je.. jalan-jalan kat shopping mall tu.. lapar pulak. so singgah makan benda kat atasss tuuu.. hehe ;)))

ok itu saja laporan dari cik pka ye... jumpa lagi di lain masa.. yihhhaaaa..!! haha ;))


p/s : handphone boleh pulak tertinggal kat umah.. adoii...!!



Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

2 comments:

diana said...

terapi untuk wanita..
hahahah

Pka Rahim said...

diana : ye tepat sekali. huhu ;))

Hak Cipta Terpelihara Milik Pka Rahim!