Wednesday, July 25, 2012

Rezeki Berbuka~

Assalamualaikum.

Alhamdulillah masih berkesempatan berpuasa untuk hari ini...  nak cerita hal semalam. aku dan housemate bergotong-royong memasak juadah berbuka puasa.. seronok je rasa masak sesama. hehe :)) juadah mewah sikit la dari hari sebelumnya.. aku masak telor dadar dengan goreng sayur je.. hahaaa..! punya la rajin kannn..

tapi semalam.... wow. pengantin aka Puan Siti masak ayam paprik okehhh... aku pulak masak kangkung goreng belacan.. lepas tu kitorang goreng ayam crispy.. nyummyyy nyummmyyy... ;)
adik miza kecik molek goreng popia ikan segera dan hotdog.. 




haaa we alll ada housemate baru... fauziah aka jie.. dia pulak sediakan buah-buahan dan agar-agar.. meriah tak meriah tak.. lepas tu berbuka ramai-ramai. seronok..! huhu.. takde la rasa sedih sangat tak dapat berbuka puasa dengan ibu ayah dan adik-adik..tapi weekand tetap rasa nak balik umah mak ayah. bulan puasa ni rasa homesick tu lebih sikit.. hehe..:)

okehh kengkawan.. semalam korang berbuka apa... hari ni plan berbuka apa pulakk...??? jom share share nakkk... 


p/s : hari ni rasanya masak lagi kott... huhu.



Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

21 comments:

Zaidalifah Hussin said...

seronok makan bersama kawan2...:)

Pka Rahim said...

zaidalifah hussin : memang serono. makan pon bertambah selera. huhu ;))

maszull said...

assalamualaikum pka...wah seronoknya berbuka bersama2...:)

Pka Rahim said...

maszull : memang seronok mama :))

Waalid5035 ™ said...

ukhwah bersama rakan2 itulah yang akan menjadi kenangan manis bersama dan pengalaman..^_^

Pka Rahim said...

waalid5035 : betul tu. mesti rindu pengalaman tu nnt. :))

Dylla Abas said...

bestnye buka puasa ramai2 macam ni..memang meriah..dgn menu yg macam2 tu kan..teringat masa duduk rumah bujang sebelum ni..memasak utk buka puasa tu memang saat2 yg dinantikan :)

Pka Rahim said...

dylla abas : yela kan time bujang ni memang macam2 kenangan. huhu :))

dyabunga said...

xtau lah nk buka apa..tgh pk ni..hihihih

Pka Rahim said...

dyabunga : ha pikir2.. bulan puasa ni byk makanan yang best. huhu ;))

Mrs. Abi said...

pengalaman puasa dgn kawan2 best....teringat pulak zaman study dulu

Pka Rahim said...

mrs. abi : tula zaman study dlu pon camtu jugak. da keje pon sme. kahwin mesti da lain. hehe ;))

Pecinta pink^^ said...

wah..sedap2..rezeki ramdhan..

Pka Rahim said...

pecinta pink : tula rezeki. alhamdulillah ;))

Misz Mieza said...

Memang seronok bila pakat masak ramai2 bulan2 puasa ni.. Teringat plak bulan puasa masa duk umah bujang ngan kengkawan dulu.. Meriah sangat2 bulan puasa kitorang.. Terawih pun tak pernah miss except bila terpaksa angkat bendera merah la.. Hehe..~~

Roslan Putra said...

seronoknya iftar ngan kawan2.... satu masa dulu pernah hidup bujang... macam tu laa ... pakat2 ramai-ramai...

Pka Rahim said...

misz mieza : tula. bila da berlalu mesti teringat2 balik kan. hee ;))

roslan putra : memang seronok. merapatkan silaturahim gitu. huhu ;))

zulhilmi tempoyak said...

ni la kehidupan klu ad ngan kawan2 kan2.. hee

Pka Rahim said...

zulhilmi : jual tempoyak ke wak..?? huhu. memang.. ramai kengkawan hidup happening je. huhu ;))

jaakechik said...

lauk yg dimasak sendiri lagi best dan bersih bbnding dikedai. percaya lah! jaa suka masak sendiri,jrg beli makanan siap kt bazar ramadhan...

Pka Rahim said...

Jaa : mmg lg sedap pon. Hehe ;))

Hak Cipta Terpelihara Milik Pka Rahim!