Friday, May 11, 2012

Jom Register..!! Celcom pon boleh.. (Edit)

Assalamualaikum.

semalam aku ada buat entry pasal virtual payment kann.. yang topup guna sms tu jee.. boleh klik sini.
kalau korang baca yang tu korang boleh register melalui online.. tapi hari ni aku nak ajar korang cara nak register guna sms je.. haa.. best tak..?? tapi ini untuk pengguna maxis dan hotlink je tauuu..huhu *** celcom pon boleh tau.. tapi korang kena call no customer service yang aku bagi kat bawah tuu.. celcom atau no yang lain boleh tapi virtual payment kena buat pendaftaran secara manual. so korang kena call pihak virtual payments untuk proses pendaftaran.. sila ambek perhatian :) selain call, email atau like virtual payment facebook untuk sebarang pertanyaan..


pertama sekali ambek tepon korang dan tekan star (*) satu satu sembilan (119) hash (#) .. pastu call la pe lagiii :)



balas 1  ya untuk meneruskan pendaftaran..



masukkan nama seperti yang tertera dalam kad pengenalan anda :)



lepas tu masukkan nombor kad pengenalan kamu ye sayang.. eh?? ;)



balas 1 ya untuk mengesahkan nombor kad pengenalan kamu tu.. eh tetiba salah masukkan no ye.. jangan risau balas 2 untuk masukkan balik no kad pengenalan yang betul.. :)



okehh yang ni password tau.. kalau korang nak topup nanti korang kena gunalah password ni.. ikot suka korang nak letak no ape.. yang penting ingat jangan lupa-lupa.. cuma enam digit je tauu.



sahkan balik password yang tadi tuu..



untuk mengaktifkan perkhidmatan ni.. korang kena lah topup dulu kann.. masukkan je no phone anda yeee.



sahkan no tepon kamu tu kemudian boleh proceed je..



sekarang u ollss boleh pilih nak topup berapa hinggit.. tapi sila pastikan terlebih dahulu ye jumlah duet dalam akaun anda tu cukup ke tak dengan jumlah yang korang nak topup tu.. ini penting untuk mengelakkan pendaftaran anda tu gagal ya.



haa.. nanti kenn korang akan dapat sms dan dalam sms tu ada no tac..



pastikan tac code tu dari no 22088 je tau.. kalau dari no lain sila lah ignore!  ingat no tu.. lepas tu dia ada bagi satu link.. kalau tepon korang boleh online terus je klik link tu.. kalau tak boleh korang copy link tu kat computer atau laptop korang tau. lepas tu boleh teruskan proses pendaftaran tuuu.. 



part yang ni adalah part mengisi detail debit kad atau kredit kad anda.. yang ni mesti korang risau kan.. sebab bab-bab nak bagi maklumat akaun sangat bahaya sekarang kan.. jangan risau korang boleh pergi je kat website virtual payment atau pon call je customer service dorang 03-80262828 untuk pertanyaan yang lebih lanjut.. kengkawan aku pon dah ramai pakai tau.. so far, dorang okeh je dengan perkhidmatan ni.. takde apa-apa masalah lagi.. :)



akhirnya.. korang akan dapat sms yang mengesahkan pendaftaran korang.. topup yang korang buat dekat step sebelum ni tu akan ditolak terus melalui akaun anda.. untuk memastikan topup korang dah masuk ke belum cek le baki kredit tepon korang.. dial *122# atau *100#.. yang ni mesti korang dah expert kannn.. hehe :)

yesss.. lepas ni korang dah boleh topup guna sms je.. hanya dengan call *119#... sekian terima kasih :)


p/s : bella, kalau ada yang tesalah aku bagi info tu bagitau ye. huhu..!



Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

17 comments:

my eyes for shine said...

waaahh! nak test la lps ni . hehehek . mekaseh for de infom . wuhuhu

Pka Rahim said...

my eyes for shine : try la. mudah dan senang :)

maszull said...

assalamualaikum pka...alamak mama guna celcom x boleh la...:)

Pka Rahim said...

maszull : eh boleh mama. tp ada cara lain. nnt pka update camne nak register yg celcom pulak ye :)

Yuyu Ashari said...

cehhh, zmn skg ni kalau boleh sume nak virtual2. harhar.

Pka Rahim said...

yuyu : yelor.. huhu :)

Rahmah Ram Ram said...

ala pka..sis pakai celcom..

Pka Rahim said...

rahmah ram ram : celcom pon boleh. tp ada cara lain. nnt pka ajar yg celcom pulak ye. :)

Shazney Shamsuddin said...

wow bestny..mesti kalau time urgent boley guna kan kan

Pka Rahim said...

shazney : yup sgt membantu :)cepat2 lah register tau.

EYFAalias said...

wah! hebat.

Pka Rahim said...

eyfaalias : mmg hebat. huhu. cepat register tau :)

Linda Wahed said...

owh dah boleh buat macam tu pulak ye..

9n0L4 said...

amboihhhhhhh. di hujung jari ajeee kan. ;)

Pka Rahim said...

linda wahed : yelor. huhu. mudah aje :)

9n0L4 : kann.. tengah baring pon boleh topup. hehe :)

NabilaWanAhmad said...

Pka darling,

terima kasih banyak sbb sudi post about the service. much appreciated!!<3

p/s- for inquiry kindly contact our customer service at 03-80262828 or email us at customercare@vpay.my. don't forget to LIKE our facebook page - Virtual Payments as well. :D

maxis/hotink user: dial *119#
celcom/digi/others: contact us for more info.

terima kasih sekali lagi Pka! =D

Pka Rahim said...

bella : most welcome dear :)

Hak Cipta Terpelihara Milik Pka Rahim!