Wednesday, April 18, 2012

Mana ek yang sesuai..??


Assalamualaikum.

halamak.. tengah dalam dilema ni. dalam dilema nak memilih baju untuk dipakai pada makan malam minggu setiausaha.. haaa mungkin kamu kamu dah selesai menghadirkan diri untuk minggu setiausaha kennn.. aku pulak terkena pada hujung bulan ni 28/4.. tarikh tak sesuai u ollsss, belom gaji lagi tuhh.. so tak leh laa nak bershopping sakan untuk dinner tersebut.. pakai  apa yang adooo jelahhh..

tapi masalah nya.. apa yang adoo pon tak berapa nak adoo lahh.. memang lah ada baju yang lama-lama tu. tapi dah basi la orang cakapkann.. udah bergambar-gambar dengan baju tu.. then orang da nampak.. :( takdelah surprise nya di situ.. haha. aku sangat suka surprise surprise neh. 

tema pulak nak tau takk... glam and glitterssssssssssss haaaaa.. tak tahan mak nak oi.. tengah pening ni dok pikir nak pakai baju macam mana dan nak bagi glam glam and gliters gliters tuuuu... adoi..!! korang ada idea takkk??





argghhhh.!! kasot ni gojes gila :))))


SUMBER : Google

haha.. ini dan itu saja yang sedang bermain di fikiran ku sekarang (merujuk kepada gambar di atas)..  tapi macam tak tergamak nak pakai yang macam tu semua.. bling bling sangat kann.. dan sangat glamour yang sangat-sangat lah.. :) nak yang simple je tp sweet dan glamour dan glittersss.. pang sekali. demand lebih kannn.. huhu..!!


p/s : nak try mix and match apa yang ada jela.. bajet ciput..!! :(



Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

22 comments:

@ deqla manjew said...

miss pka nk pakai yg seksi2 ke? hihihi... kasut tu mmg gojes...tp...mau terjelepok kalo jln x btl tu...hihihi

Jue Ngasri said...

tak semestinye head to toe kene glitter...klu dinner malam pki je baju itam, mekap tu glitter la sket..or maybe kasut tu bagi glitter ahahahhahaha..less is more :)

Pka Rahim said...

deqla : mestilah takkan pakai yg seksi2 tu. huhu.. tgk je boleh la. :)

jue ngasri : adoi tak mo la weh aku nk glitter satu badan. cam pokok kismes nanti aku jue oi. haha ;)

keli menari said...

pi pinjam baju pekerja yang glitter2 kat ICity .hehe

are_lin@yu said...

try cek dalam almari..ada baju agak2 kna dgn tema ok ja..jimat!!hehe

Pka Rahim said...

keli menari : wow itu sgtlah meriah nye nnti. hehe :)

ayu : kann.. jimat tu :)

AyueJean said...

hahahahahha..... last 2 years nye dinner tema pn glam & glitters... x ssh pn nk cri bju yg cmtu... kt harajuku pn ade...

Pka Rahim said...

ayue : owh yeke..?? tq for the info :)

AyueJean said...

yup.....
Murah pn murah....
Ayue nye rm50 je klu x silap....
klu pndi cri & gayakn, x nmpk pn murah.... =D

Pka Rahim said...

ayue : ade tak yg on9 pnya. senang sket. hehe :)

AyueJean said...

online ek???
jap nk selongkar senarai online shop yg ade cmtu.....
Dlu pn ade 1 tu, bli kat mudah je....

Pka Rahim said...

ayue : thanx u so much dear :)

fizafantagirO said...

wahh mesti glam nanti kan . semalam sy pegi dinner tema retro .. huhu meriah dgn retro :)

Pka Rahim said...

fizafantagiro : yeke.. best gak tema retro tu. mana..?? mana..?? takde pon awk update pasal tu lg. nk tgk awak pakai ape.. hehe :)

Cik Nur said...

Pka, cuba rujuk fesyen pakaian2 artis yg hadir ABPBH baru2 ni..mana tau kot2 boleh cilok idea fesyen dari situ...!

gempak tu..!

P/s : Baju fafau, fazura cun jugak..hehehe

AyueJean said...

pka cube godek2 kt cni....

http://spade-tension.blogspot.com

http://www.cloze2u.com

AyueJean said...

since pka btudung...
kene la cri yg bleh mix & match...

Pka Rahim said...

cik nur : gud idea darling.. tq :)

ayue: terima kasih.. ini sangat membantu okehh.. hehe :) lep u..!!

shiema sufian said...

Kalau shiema, shiema tak saggup nak pakai yg glitter glitter ni. malu (:

Pka Rahim said...

shiema : hehe. tula kalau over glitter tu malu jugak :)

AiSyA LiEzA said...

pakai je y mana2.. jnji selesa... :D hehe..

Pka Rahim said...

aisya lieza : kann. janji selesa :)

Hak Cipta Terpelihara Milik Pka Rahim!