Wednesday, March 14, 2012

BEN ASHAARI AJAK KONGSI CERITA CUTI SEKOLAH

Assalamualaikum.




ahaaaa.. abg ben ajak kongsi cerita cuti sekolah ya kawan-kawan.
 so ape cerita cuti sekolah korang.. nak share boleh klik banner kat atas tu yeee. ye tau tau.. ada antara korang yang da tak bersekolah.. tapi mesti ada kenangan cuti sekolah dulu-dulu kann. ha yang tu pon boleh la dikongsi bersama.

kenangan cuti sekolah aku pulak ape agaknya ye.. erm.. dulu-dulu la kann. mak ayah aku ada bawak aku pegi KL.. wahh hebat sangat rasa masa tu dapat pegi KL. yelahh kan aku ni dok kat pahang je. so kalau dapat pegi KL tu rasa syok la sangat. mana tak nya time tu kawan-kawan selalu dok cita KL best. dulu time kecik-kecik manalah tau kan KL tu macam mana. so teringin jugak la pegi KL sebab kawan-kawan punya cita semuanya gempak-gempak je. 

kebetulan result exam aku pon bagos kan time tu.. so mak ayah aku decide nak bawak aku pergi desa water park, taman tema air kt KL tuuu laaa. huhu.. budak-budak kann mesti suka kalau dengar nak maen air. punya lah happy tak terkata. memang sangat teruja dan seronok pengalaman tuu.. 

berbeza kot sikit dengan zaman cuti sekolah sekarang.. kebanyakkan adik-adik sekarang suka dok depan laptop atau komputer je kann?? haaa betol takk??? kalau boleh tak mo pegi mana-mana.. ye takk?? atau kalau nak pergi bercuti pon.. tak mo pegi yang dekat-dekat ni.. nak pegi oversea gitu. eh eh tak betol ke?? huhu. takde la semua macam tu kann. ada sesetengah je macam tuuu.. janganlah marah. hehe :)

segmen ni dibuka sehingga jam 3.30 petang ni je tauuu.. cepat-cepat sebelum expired. huhu!


p/s : sekarang dah kerja, teringin jugak dapat cuti macam cuti sekolah tu.. lama-lama je kannn :)




Kalau suka sila like pelisss. Terima Kasih! ^_^v

42 comments:

fizafantagirO said...

hihihi .. sy masa kecik main kat sungai je .. huhuhu .. best kan zaman budak2 =)

Done follow u pka =)

aimie said...

Eh eh mana tahu ni kia ni jenis dok kat laptop mmnjang and nk pi cuti kat overseas ? haha :p

dalilamimi-mimiepotpet.blogspot.com

PrimaDonna Yuezuel said...

hi...PY datang melawat....rindu kan zaman sekolah dulu..hehehe

Masz Sidek said...

membalas kunjungan dr segmen abg ben...

bila dah keja ni... memang teringin nak balik masa2 sekolah dulu... dpt selalu cuti... hehehe

Pka Rahim said...

fizafantagiro : owhhh.. mesti pandai berenangkann. huhu :)

aimie : hehe.. akak agak2 je :)

PY : ye sgt rindu :)

masz sidek : yelakann. boleh cuti lama2 siket. hehe :)

nanieybarnieylurviey said...

fuyoo.. pergi bercuti.. bestnye.. hehe.. tu la ble da keje teringin lak nk cuti and kembali zmn dlu2.. hehe

http://nanieybarnieylurviey.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Mieya Atiera said...

singgah balas drpd segmen yg sama :)

http://budakshumort.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Pka Rahim said...

nani : kan best dapat cuti macam cuti sekoah kann. kann?? huhu :)

ZaroL said...

Best kan masa kecik2...Segmen yang sama =)

http://pelangianoy.blogspot.com/

slumberdek said...

seronok zaman kecik2 dulu kan....kalau boleh putar waktu tu...huhuhuhuhu best

Mimi Suke Cupcakee said...

haha . sy pun dok berejam depan lappy smpai lupa nak buat benda lain

AiSyA LiEzA said...

HEE.. bestnye.. ekkekke

Golden Rose said...

mmg beza cuti sek dulu dgn skrg kan

Pka Rahim said...

zarol : aah memang sangat best :)

slumberdek : ade tak mesin putak waktu ek?? hehe :)

mimi : sekarang semua di hujung jari je kann. :)

aisya : best! :)

Pka Rahim said...

golden rose : sangat berbeza tauu. huhu :)

fatin amalina husna said...

huhu..rindu waktu dulu-dulu kan..
haizz..klau keja nnti lagilar..

singgah balas jejak sini..^^V

Pka Rahim said...

fatin : ha kalau keja tak dpt cuti lama2 da tau.. huhu :)

Solehah Shamsuddin said...

hoyehhh dtg balas lawatan awk..nice entry syg...meh sume visit sy lak..

http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Pka Rahim said...

solehah : thanx ye solehah :)

apisv2 said...

Salam, dtg jenguk cerita cuti sekolah korang ;o

http://www.apisv2.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Pka Rahim said...

apisv2 : terima kasih tau :)

mrs puex said...

salam..

singgah sini dan folo skali..

rerajin folo la balik ye..:D
http://mrspuex.blogspot.com

9n0L4 said...

thanks pka. kalau nak cuti lame², jadi cekgu. hee. boleh cuti mcm cuti sekolah. ;)

jemput join 1st segmen akak ye.
farizafairuz.blogspot.com/2012/03/segmen-suaikenal-taaruf-ice-breaking.html

Pka Rahim said...

mrs puex : ok2, terima kasih :)

9n0L4 : tak senang nk jd cikgu. mendidik anak bangsa. huhu :)

Gadis mutiara_Solehah said...

snggh sini jugak^^

Syida Muhajir said...

Salam perkenalan. terima kasih kerana sudi singgah di blog syida. BW and follow here.

Pka Rahim said...

solehah : terima kasih sudi singgah :)

syida : terima kasih kembali :)

Gen2Merah said...

kenangan zaman kanak2 dulu memang indah2 kan.,..
salam ukhuwah

Pka Rahim said...

gen2merah : ye indah2 je semua :)

Anonymous said...

cuti sekolah sekarang dop depan komputer layan fb je .. hehe

zakirul rahim said...

betul kak..adik sekarang asal cuti jee 24 jam menghadap komputer..berpesbuk,berskype dengan awek..hehehe*tetibe jadi budak2..

Eyqa Hasnan said...

datang melawat dari segmen yang sama :)

http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/03/segmen-ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita.html

Cik Anis said...

dr segment sama.. nice.. anyway saya dh follow awak. jom follow kita balik :)

Pka Rahim said...

anon : ye mmg camtu la skrg.

zakirul rahim : hehe. sekali sekala pegi la keluar jalan2 :)

eyqa : terima kasih :)

cik anis : thanx ye :)

puteri cahaya. said...

hai dikkk... akak dah singgah sini, siap follow lagi... akak dulu pun sebut KL mcm best je.. padehal biase je...hehe... byk shopping complex yg xder kat kampung kan... hehehe

Pka Rahim said...

puteri cahaya : ha yang tang shopping complex tula best. huhu.. pka pulak kaki shopping.. adoi :)

Inas Syuhaidah said...

seronoknye :)
Singgah :)

Pka Rahim said...

inas syuhaidah : tq sudi singgah :)

Jahidih Saili said...

Wah..pegi KL tu..sy dpt pg KL pun bila dah masuk asasi UM..hehe..maklumlah org jauh..
minat sgt bab main air tu..kalau sy kt kg dulu, selalu mandi sungai je..sungai kt kg sy tu bersih n jernih sgt2..hehe

sggah n follow dr segmen yg sama:)

Pka Rahim said...

jahidih saili : hehe. ps spm sambung blaja kt KL. pastu rasa biasa2 je walaupon tinggal kt situ :) neway thanx sudi singgah.

haz hany said...

balas kunjungan...
zaman kanak2 yang melucukan...
xkan ada seperti hari ini...
rindunyer...

Pka Rahim said...

haz hany : betol tu :)

Hak Cipta Terpelihara Milik Pka Rahim!